Het verhaal van een gast

Als ik aan A Littel Fun denk dan kom er glimlach op mijn gezicht!

Dan denk ik aan heel veel leuke herinneringen. Natuurlijk denk ik aan Martha, Gerrit, Henk en Gerda, maar ik denk ook aan de grote groep vrienden, met en zonder lichamelijk beperkingen. Als ik aan kom voelt het aan net als mijn tweede familie. Zo welkom is zo fijn. En het kan zijn dat vijf lieve kinderen mee gaan en dat is een top idee. Met de kinderen leuke dingen doen vind ik erg leuk.

Ik heb zoveel hele leuke herinneringen omdat bij A Littel Fun niets te geks is en niets moet, maar het mag allemaal. Zo instelling zie je nog maar weinig en er zijn geen echt regels, het is meer: wij zien wel wat er van komt. Geen vast programma, een aantal vaste activiteiten die wij samen jaarlijks ondernemen met onze groep zijn: een dagje uit, de barbecue met muziek, een afscheid diner.

Mijn herinneringen zijn:

De Lutte: Het was mijn eerste keer met familie mee op vakantie, ik moest erg wennen aan het concept anders vakantie vieren, omdat ik alleen gewend was dat alles georganiseerd was. Nu werd er gevraagd waar ik zin aan had of waar ik naar toe wil. Het is een top idee!. Ik kende een paar gasten van een andere vakantie en daar veel plezier gehad met hun. Martha en Gerrit kende ik van een Tsjechië reis, toen al zo’n lol gehad met hun. Ik werd meteen door de groep opgenomen en het was zo gezellig. Wij zaten uren te hartenjagen met een klein groepje. Tot diep in de nacht in het café zitten met een klein groepje, waar Henk en Jilles geld wonnen uit de speelautomaat en er nog rondje kwam met bitterballen. Wij werden het café uit gezet omdat het dicht moest, jammer nou. Terug lopen naar de Lutte in het donker. Mijn accu was leeg dus ze moesten duwen! Het watergevecht met waterpistolen tijdens de barbecue, waar Martha zo sjeik nat werd.

Vierhuizen: Wij gingen een dagje naar Fontana Resort Bad Nieuweschans en ik durfde niet te zwemmen maar ik zat te kijken. Toen kreeg  ik toch de kriebels en ik zei het tegen Marcel. Hij zei: we doen het rustig aan, ik moest zo wennen aan het zoutwaterbad en ze hebben mij over mijn angst geholpen. Er werd een zwembad gehuurd, met Marcel en Jilles in het zwembad. Het was heerlijk, een jaar later ging ik weer mee en toen ging ik zelfs mee naar de sauna. Nu zwem ik elke week met een vriendin.
Een dagje naar Borkum met de veerboot en met de trein naar het stadje. Ik had de zee in jaren niet gezien, dat was zo heerlijk. Marcel en ik zagen een strandstoel staat en wij mochten de stoel lenen. Wij gingen in de zee staan, zo genoten. Toen de groep dit verhaal ‘savonds hoorde en mijn foto zag, waren ze jaloers en de volgende jaar gingen wij samen het doen. Het was erg gaaf en gezellig. Op terug weg mochten wij op het autodek staat. Prachtig en lekker uitwaaien. Bij de haven Lauwersoog kijken bij de pier en vis eten.

Dwingeloo: Onze eerste week in Dwingeloo een week met een zwart rouwrandje, onze grote vriend Henk werd niet meer wakker. Met groot verdriet namen wij afscheid, de week was zeer intens en de band onderling is zeer hecht geworden. Toch ging de vakantie door en het samenzijn deed ons zo goed! We missen je nog steeds. Toen is de reünie geboren om het samen goed af te sluiten maar wij zouden Henk nooit vergeten.

Het jaar later kreeg ik Jilles, het was een verandering voor mij maar een hele goede keus, maar het betekende wel dat ik meer te maken had met Vera en klein Bastiaan. Ik leerde Jilles en Jonne beter kennen, dat was zo leuk. De kinderen kropen weleens bij mij op schoot, Bastiaan kwam soms een knuffel halen. Ik ben dol op Vera en Bastiaan, dit is mijn kans om een beetje met de kinderen te spelen. Op de reünie maakte ik kennis met het jongste dochtertje van Jonne en Jilles Amber, opa zette Amber zo bij mij op schoot. Daar schrok ik zo van omdat ik zo bang was om het kleine meisje te laten vallen, gelukkig is het goed gegaan.


In 2011 vieren wij ons 25 jarige bestaan, een reünie voor oude gasten en oude begeleiders. Het was erg leuk om elkaar weer te zien, tijds een grote barbecue. Die woensdag hadden wij een galafeest en de dames in een jurk zoals afgesproken in januari. Ik had voor het eerst een jurk aan. Heel luxe gedineerd samen en daarna kwamen The Music Boys voor ons spelen. Wij gingen uit ons dak en er werd zo gedanst tot in de kleine uurtjes

Het jaar erop konden wij kiezen of naar de Apenheul of  naar Fontana Resort Bad Nieuweschans. Ik had zin aan een rustig dagje zwemmen en de sauna in. Heerlijk met een klein groepje ontspannen maar de verhalen van de Apenheul waren erg leuk om te horen ‘savonds toen wij terug kwamen. Het was bij ons erg gezellig. Natuurlijk gingen Marcel & Marcel & Jilles & Lisette weer wandelen naar het dorp met één doel! Pannenkoeken eten! Woensdag de barbecue maar als verrassing kwamen The Music Boys optreden, weer gedanst.

Het laatste jaar in Dwingeloo, het begon met heel warm weer dat wij constant buiten konden leven maar het weer sloeg compleet om. Op naar de Orchideeën Hoeve. Ik dacht dat er alleen maar Orchideeën te zien waren maar er was regenwoud bij en een mooie vlindertuin.

The Music Boys kwamen dit jaar weer met de barbecue, dus het werd buiten gehouden maar het was zo koud dat wij met dekbedden om zaten. Wij hebben een huifkartocht gedaan en de rolstoelen werden met een heftruck in de huifkar gezet. Met de kinderen naar de paarden wezen kijken.

Op naar Schoonoord, luxe boerderij met bad een personenlift naar de tweede verdieping. De vakantie kleurt oranje omdat WK voetbal deze week wordt gespeeld. Eerst gingen Marcel & Marcel & Lisette & Jilles op zoek naar een pannenkoekhuis. We kwamen bij een eetcafé uit maar hele leuke eigenaren, daar zijn wij heel vaak geweest. Wij gingen naar Ellert en Brammert, een soort openlucht museum geweest. Avonds gingen wij voetbal kijken samen tot diep in nacht. Uit eten bij De Markies van Karabas, heerlijk eten en de kinderen konden heerlijk spelen.

Een snik heet begin van de vakantie, zaterdag gingen wij meteen naar de Kibbelkoele om te zwemmen. Natuurlijk met de kinderen gespeeld. Op naar Giethoorn en daar met de rondvaartboot door de waterwegen en onder bruggetjes door. Heel stiekem naar de oude dierentuin omdat het laatste jaar was dat de oude dierentuin nog open was. Vera en Bastiaan en Amber vonden dit geweldig. Dit wist de groep niet en ze waren jaloers, Marcel en Lisette hadden dit bedacht, met Jilles overlegd.  Woensdag de barbecue en The Music Boy. Donderdag gewinkeld in Emmen en avonds uit eten bij Markies Karabas.


In 2016 grote Feestweek omdat A Littel Fun 30 jaar bestaan!

 Deze week deden de begeleiders zo geheimzinnig over aantal dagen, er was duidelijk iets aan hand wat de gasten niet mochten weten. Er zat één kamer op slot en daar werd zo geheimzinnig over gedaan! Op zondag gingen wij al barbecue en er kwam een andere band The Greendogs, Goede muziek. Dinsdag werden wij om 11 uur verwacht in huiskamer, Martha sprak ons toe, wij hebben vanavond groot feest maar het betekende wel dat iedereen in feestkleding moest, er werden kledingrekken binnen gereden met feest jurken voor de dames en Martha, Marjanka en Eva hadden voor elke dame een mooie jurk uitgezocht. Nog nooit had ik zo’n mooie jurk aan gehad, beetje moeilijk om aan te trekken maar het is gelukt dankzij Jilles en Marcel.  De kapper deed mijn haar. Alle mannen in smoking. Natuurlijk wilde ik met de heren Jilles en Marcel op de foto door de fotograaf. Er werden twee groepsfoto’s gemaakt. 

Aan het eind van de middag kwam plotseling een touringcar de weg in rijden, zal die voor ons zijn dacht ik nog omdat ik niet door had dat het feest niet op de locatie was. In de brandende zon staan wachten voordat ik in de bus kon. Op naar Van der Valk bij Groningen, natuurlijk over de rode loper. Natuurlijk werden daar veel foto’s gemaakt. Een man die leek dat hij een beveiliger was, maar hij was een goochelaar-illusionist. Het was niets was het lijkt en op je hoede zijn. Zo simpel kan het zijn maar zo moeilijk zijn. Hij houd je voor gek waar je bij staat.. zo gelachen. Lekker gegeten! Het was zo’n gave dag.
Donderdag weer een gave dag omdat wij naar de nieuwe dierentuin mochten. Het was een snik hete dag maar daar was de pret niet minder om. Zelfs ik met grote rolstoel kon in het bootje tussen de olifanten door. Naar de Serenga Safari, ik kon mee met de oude truck door de giraffes, neushoorn en zebra’s,  het was zo gaaf. Zo genoten van deze week!

In 2017 gingen wij voor het eerst in het voorjaar op vakantie, koud en geen mooi weer maar de pret was er niet minder om. Een nieuwe locatie in Lemele, het was een gaaf huis, een eigen badkamer! Omen was zeer in trek, heel erg druk met Koningendag- maar erg gezellig. Naar het dolfinarium geweest, die dag erg koud en nat maar het was erg gezellig. De dolfijnenshow was erg mooi. Woensdag barbecue binnen en de Green Dogs kwamen voor ons optreden. Vrijdagavond lekker uit eten.

Geschreven door Lisette Steenbergen